رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام از اهمیت ویژهای برخوردار است. تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF)، یک بیماری ویروسی قابل انتقال از دام به انسان است که عامل اصلی آن کنه میباشد. این کنهها میتوانند ویروس را از طریق گزش به دام منتقل کرده و موجب ناقل شدن دام بدون علائم بالینی شوند. در صورت تماس انسان با خون و ترشحات دام آلوده، بدون رعایت اصول ایمنی، احتمال انتقال بیماری وجود دارد. همچنین، افرادی که با دام زنده یا گوشت تازه سروکار دارند—مانند کارکنان دامداریها، قصابان و کشتارگاهها—در معرض خطر بیشتری قرار دارند."گوشت دام پس از ذبح باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود تا روند گلیکولیز به کاهش PH و نابودی احتمالی ویروس کمک کند. همچنین، جگر و احشا باید ۴۸ ساعت در همان شرایط نگهداری نگهداری وبعد از آن مصرف شوند." ایشان تصریح کرد: شهروندان از خرید و مصرف گوشتهای غیرمجاز، بهویژه از کنار جادهها و معابر عمومی، خودداری نمایند.معاون بهداشت بر ضرورت ذبح در کشتارگاههای تحت نظارت دامپزشکی تأکید کرد . دکتر مقدمی در پایان توصیه کرد: "ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر خطر انتقال بیماری، میتواند باعث آلودگی محیط شود. استفاده از تجهیزات حفاظتی مانند دستکش و لباس مناسب، و ضدعفونی ابزارها پس از ذبح، از اقدامات ضروری برای پیشگیری از بیماریهای مشترک بین دام و انسان است."