1 تا 7 آبانماه هفته اطلاع رسانی هپاتیت
هپاتیت و سلامت کبد : هپاتیت یک التهاب کبد است که میتواند به دلایل مختلفی از جمله عفونتهای ویروسی، مصرف بیش از حد الکل، مسمومیت دارویی و بیماریهای اتوایمیون ایجاد شود. روشهای تشخیصی برای هپاتیت معمولاً شامل آزمایشهای خون، تصویربرداری و گاهی اوقات بیوپسی کبد میباشد. این بیماری منجر به مشکلات سلامتی مختلفی می گردد که برخی از آنها میتوانند کشنده باشند. پنج نوع اصلی از ویروس هپاتیت وجود دارد که که همه آنها باعث بیماری کبد میشوند، انواع B و C منجر به بیماری مزمن در صدها میلیون نفر میشوند و به طور مشترک شایعترین علت سیروز کبدی، سرطان کبد و مرگهای مرتبط با هپاتیت ویروسی هستند. توصیه هایی برای سلامت کبد : رژیم غذایی سالم – کنترل مصرف چربیها : کاهش مصرف چربیهای اشباع و افزایش مصرف چربیهای سالم مانند روغن زیتون و امگا-3 که در ماهیهای چرب یافت میشود. – افزایش مصرف میوهها و سبزیجات : این مواد غذایی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند که به سلامت کبد کمک میکنند . از جمله بهترین سبزیجاتی که برای پاکسازی کبد کمک می کنند می توان به خانواده کلم ( کلم بروکسل ، گل کلم و...) ، کاهو ، مرکبات ، توت ها ، مارچوبه ، چغندر ، کرفس ، زردچوبه ، سبزی های برگ سبز تیره و ... – محدود کردن مصرف نمک و قند : بیماران با هپاتیت یا سیروز کبدی باید مصرف شکر و خصوصا نمک را محدود کنند تا از تورم وآسیت پیشگیری کنند. -جایگزینی بخشی از پروتئین مصرفی از منابع گیاهی : جایگزینی حبوبات ، سویا و مغزدانه ها بعنوان منابع پروتئین با کیفیت به جای بخشی از پروتئین دریافتی نقش مهمی در کاهش دریافت کلسترول و کاهش التهاب در بدن دارد . مدیریت وزن – اضافه وزن یا چاقی میتواند فشار اضافی به کبد وارد کند . فعالیت بدنی – ورزش منظم میتواند به کاهش وزن، بهبود متابولیسم و کاهش التهاب کمک کند. حتی فعالیتهای سبک مانند پیادهروی روزانه نیز میتواند مفید باشد. پرهیز از مصرف الکل – الکل میتواند به کبد آسیب برساند و بیماریهای کبدی را تشدید کند. حتی مقادیر کم الکل نیز میتواند برای افراد مبتلا به هپاتیت مضر باشد.